Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@11:46:46 GMT

کتاب «تعدد نگاه‌ها در روایت عربی نوین» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۰۸۶۸

کتاب «تعدد نگاه‌ها در روایت عربی نوین» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در تونس؛ کتاب «تعدد نگاه‌ها در روایت عربی نوین» (تعدّد الأصوات فی الروایة العربیة الحدیثة) اثر جدید مسعود لشهیب، استاد دانشگاه تونس توسط مرکز نشر و توزیع وطن عربی در ۴۱۱ صفحه منتشر شد.

این نویسنده بر آن شده است تا بر غنای کتابخانه ملی و عربی در موضوعی بیافزاید که کمتر دانشگاهیان تونسی در آن قلم فرسایی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب، سنگ بنای مهم و یک منبع دانشی بزرگ برای دانشجویان و اساتید و تمامی کسانی است که به دنبال سیر در عالم ادبیات هستند، ضمن اینکه همانطور که نگارنده مقدمه این کتاب، محمد الباردی اشاره کرد، این کتاب مقدمه‌ای بر پژوهش‌های آکادمیک در داخل حوزه دانشگاهی تونس به شمار می‌رود که به این مسئله مهم در حوزه نقد ادبی همت می‌گمارد.

مطالعاتی که به مقوله چند صدایی و گفت‌وگویی و تعدد آرا پرداخته است، در واقع مطالعاتی شتابزده و ناپخته و محدود هستند که به برخی مقاله‌ها یا مطالعاتی محدود می‌شود که حوزه توجه آن از یک متن فراتر نمی‌رود در حالی که این مؤلف، به ۹ داستان دنباله‌دار از نظر زمانی و مکانی توجه نشان می‌دهد. مانند داستان «میرامار» نجیب محفوظ که در سال ۱۹۶۷ منتشر شد و رمان «امریکنلی» که در سال ۲۰۰۴ به بازار آمد.

به اعتقاد الباردی، این منظومه داستانی غنی، اهمیت این بحث را از دیوارهای دانشگاه تونس فراتر می‌برد و آن را به همه کسانی که به دستاوردهای داستانی نوین عربی در کشورهای مختلف توجه نشان می‌دهند، می‌رساند.

از نظر روشی، نویسنده تصمیم گرفت تا مطالعه خود را در قالب سه فصل ارائه کند که در فصل نخست، به تعدد نگاه در رابطه با موضوع روایت می‌پردازد و آن را در دو بخش ارائه کرد: تعدد در سطح شخصیت داستانی و تعدد نگاه در سطح زمان - مکان. وی به این نتیجه رسید که داستان عربی چند صدایی، با بکارگیری شخصیت کلیشه‌ای بیان کننده مواضع نویسنده، از بین رفت تا بعد از آن، دارای یک وجود چند بعدی شود که تناقض‌ها آن را در می‌نوردد و نگاه‌های مختلفی که در آن وجود دارد، در نهایت به یک محیط بر می‌گردند.

اما فصل دوم این کتاب که عنوان «‌داستان چند صدایی: متن مفرد در صیغه جمع» بر آن گذاشته شده است نیز به دو بخش تقسیم شده است که عبارت است از گفتمان‌های متعدد و تکرارهای متنی و تعدد زبانی.در عین حال، عنصر قوام بخش فصل سوم، تعدد نگاه در سطح نفس روایتگر و تعدد در دیدگاه‌هاست.

کد خبر 5224399 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: رایزنی فرهنگی تونس ادبیات عرب معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی رونمایی کتاب ابن سینا موسسه شهرستان ادب انتخابات 1400 تجدید چاپ تازه های نشر نقد کتاب ادبیات داستانی ترجمه انتشارات معین انتشارات کتاب نیستان مد و لباس تعدد نگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۰۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت

 نویسنده و طنزپرداز معاصر ایرانی در روز یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در شهر بم درگذشت. 

علومی در سال ۱۳۴۰ در شهر بم به دنیا آمد. کار مطبوعاتی را از اوایل دهه هفتاد در مجله ادبستان به عنوان مسئول بررسی مقاله‌ها آغاز کرد و در همان زمان مشغول گردآوری مطالب مربوط به فرهنگ مردم شد.

وی شاگرد استاد انجوی شیرازی است. علومی قصه‌ها و آداب و رسوم و فرهنگ مردم را در «ادبستان»، فصلنامه کرمان و ماهنامه سوره به چاپ می‌رساند. گذشته از آن چند مقاله در معرفی شاهنامه و یا نقد کتاب‌های داستانی نظیر «جزیره سرگردانی» و «طبل آتش» و «ساربان سرگردان» در مطبوعات منتشر کرد.

وی در ادامه کار مطبوعات برای مجله مهر، قصه‌های طنز نوشت و همزمان صفحه آموزش داستان برای جوانان را به راه انداخت. تاکنون هفت مجموعه داستان کوتاه و رمان‌های ذیل از او منتشر شده است: «هفت حکایت»، «شاهنشاه در کوچه دلگشا»، «اندوهگرد»، «من نوکر صدامم»، «امید بر دمیدن». رمان «آذرستان» این نویسنده اخیراً در ۵۳۹ صفحه توسط موسسه انتشارات تکا (توسعه کتاب ایران) به همت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روانه بازار شده است. 

محمدعلی علومی رمان‌های معروف سوگ مغان، آذرستان، ظلمات، اندوهگرد، پریباد، داستان‌های غریب مردمان عادی، هزار و یک شب نو، خانه کوچک و عطای پهلوان را در پرونده کاری خود دارد.

علومی فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است. او به طور خودآموز، اصول داستان‌نویسی را از کتاب‌های آموزشی معدود آن دوران فرا گرفت و در واقع اولین آموزگارانش مردم عادی کوچه و بازار، روستایی‌ها و عشایر بودند.

در سال ۷۰، با گردآوری قسمتی از فرهنگ مردم استان کرمان در ماهنامه ادبی-فرهنگی ادبستان مشغول به کار شد، و در عین حال چندین سال بخش آموزش داستان‌نویسی در مجله جوانان را بر عهده داشت. در همان سال‌ها شاگرد سید ابوالقاسم انجوی شیرازی (مشهور به پدر فرهنگ مردم) بود و آخرین مصاحبه مطبوعاتی با او مندرج در ادبستان را انجام داد.

علومی که با لهجه شیرین بمی صحبت می‌کند مدت‌ها در تهران با دوست و همشهری هنرمندش ایرج بسطامی (خواننده‌ی اهل بم) همخانه بود. داستان کوتاه «بمانی» نیز اثر اوست که در آخرین شماره ماهنامه «فرجاد» در اواخر دهه ۶۰ یا اوائل ۷۰ چاپ شد.

رمان "آذرستان" وی در سال ۷۷ کتاب برگزیده‌ی سال از سوی وزارت ارشاد وقت و رمان طنز "شاهنشاه در کوچه دلگشا" برنده‌ی سی سال رمان طنز ایران شد، همچنین در آن مراسم استادان نجف دریا بندری در ترجمه طنز، پرویز شاپور در کاریکلماتور، مهدی اخوان ثالث در شعر طنز و کیومرث صابری در طنز مطبوعاتی به عنوان برگزیده انتخاب شدند.

علومی تا کنون در چندین دوره جشنواره‌های سراسری طنز، در بخش داستان داور بوده و در اولین جشنواره سراسری داستان بیهقی نیز داور بوده است.

همچنین دبیر جشنواره سراسری طنز و کاریکاتور بم در سال ۸۴ بود، که بعد از آن تا کنون تعطیل شده است. در زمینه‌ی پژوهش‌های مربوط به طنز، علومی بنا به توصیه استاد عمران صلاحی تا کنون این آثار را منتشر کرده است: ۱- طنز در آمریکا (جلد اول) با داستان‌هایی از طنزنویسان مشهور آمریکا مانند مارک تواین، ویلیام سارویان، جیمز تربر، ارسکین کالدول به همراه نقد و بررسی آنها. ۲- طنز در مثنوی مولانا جلال‌الدین ۳- انواع طنز در گلستان سعدی ۴- طنز وشیوه‌های داستانی در بوستان ۵- طنز در دوره‌ی پهلوی با نقد و بررسی آثار طنزنویسان آن زمان ۶- طنز ایران از مشروطه به بعد (جلد اول) ۷-بررسی انواع طنز در خارستان اثر حکیم قاسمی کرمانی

رمان‌های طنز علومی عبارت‌اند از: شاهنشاه در کوچه دلگشا، من نوکر صدامم، وقایع نگاری بن لادن، جناب آقای دیو

همچنین در زمینه‌ی ادبیات کودک و نوجوان کتاب گذر از کوه کبود را منتشر کرده است. در تحلیل قصه‌های ایرانی می‌توان به کتاب اساطیر افسون وش او اشاره کرد.

کتاب‌های برگزیده محمدعلی علومی:

شاهنشاه در کوچه دلگشا
آذرستان
من نوکر صدامم
وقایع نگاری بن لادن
جناب آقای دیو
طنز درباره پهلوی
داستان‌های کوتاه طنز

منبع: شهرآرا نیوز

tags # اخبار فرهنگی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود
  • کتاب جدید بهمن پگاه راد رونمایی می شود
  • «باران کوثری» سه داستان کوتاه را برای نابینایان روایت کرد
  • روایت جدید علیرضا دبیر از داستان خبرساز حسن یزدانی
  • تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است
  • داستانی عرفانی با چاشنی فانتزی
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب